Miljø og Klima

Klima kalkulering af Co2 aftryk på magasiner

Printconnect arbejder med vurdering og mærkning af udledninger fra tryksager.
Co2 beregning beskriver udledningerne i løbet af en livscyklus for et trykt magasin på dine specifikke ordrekriterier, og giver en vurdering af udledningsniveauet.
Vores mål er at gøre trykprocessen mere transparent og anbefaler vores kunder at vælge tryk med færre konsekvenser for klimaet.

Vores heatset trykmaskiner bruger restvarme til opvarmning af lokaler og varm vand.

  • Vi bruger 95% IBC-containere, som rengøres og genanvendes og dermed ikke producerer plastaffald.
  • Vi bruger kemi ved trykning, der opfylder kravene i Svanemærket, Blue Angel osv.
  • Vi bruger ikke mutagene og kræftfremkaldende UV-produkter.
  • Vi bruger ikke produkter, der har langvarig negativ indvirkning på vandmiljøet.

Vedr. Køb af Co2 kvoter - Co2 kompensation.

Vores holdning er, at køb af CO2-kompensation skygger for den reelle værdi af miljøarbejdet i papir og trykkeribranchen og at de ikke stimulerer reduktioner af udledninger i produktionen.
Derfor tilbyder vi ikke nogen form for Co2 kompensation og vi tillader heller ikke, at der tages højde for Co2 kompensation i vores beregninger af CO2-fodaftryk på dit magasin.

Familiens C02-regnskab

De færreste ved, at tryk-sager kun udgør 0,6% af en families CO2-regnskab.

Miljø

Hensyntagen til miljøet er en vigtig del af virksomhedens virke. Miljøbevidsthed er en integreret del af ledelsessystemets indkøb. Alle niveauer i virksomheden har deres egne miljømæssige forpligtelser. En af Printconnect ApS målsætninger er systematisk at anvende produkter og procedurer som både reducerer forureningen af vores levende natur og sikre færrest mulige sundhedsrisici. Printconnect Aps overholder de krav som er fastsat.

Nordisk Miljømærkning

Svanemærket også kaldet “Nordisk miljømærkning” (på engelsk: “Nordic Ecolabel”) er en mærkningsordning, som indikerer at produktet er fremstillet efter miljøvenlige principper. Svanemærket kan benyttes på en række forskellige produkttyper, f.eks. shampoo og køkkenruller. Men også varige forbrugsgoder og serviceydelser kan mærkes.

  • Ingen brug af stoffer, der nedbryder ozonlaget
  • Intet eller meget lavt indhold af tungmetaller
  • Reduceret brug af farlige kemiske stoffer
  • Energibesparelser
  • Energibesparelser
PEFC logo

PEFC er med over 251 millioner ha certificeret skov verdens største certificeringssystem for bæredygtig skovdrift. Med over hunderede af tusinder af skovejere, som har valgt at lade deres skov certificere efter PEFC’s bæredygtighedsnormer, forsætter PEFC med at være det foretrukne skovcertificeringssystem for små, ikke-industrielle privatejede skove. Samtidig har mere end 15.000 virksomheder opnået en PEFC sporbarhedscertificering (Chain of Custody) og kan tilbyde PEFC certificerede produkter på verdensmarkedet. Selvom der findes alternative skovcertificeringssystemer, er der gode grunde til, at så mange vælger PEFC. PEFC er fortsat det eneste reelle nonprofit globale certificeringssystem.

FSC logo

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. FSC hverken producerer eller sælger varer. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed. Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.